BUGLIONI
Położona samym sercu Valpolicella, winnica Buglioni w San Pietro in Cariano emanuje młodością i ekologią. Mariano Buglioni, charyzmatyczny właściciel, wprowadza autentyczność, żywiołowość i kreatywność do produkcji unikalnych win. Zaledwie 40% starannie wyselekcjonowanych zbiorów jest używane, zapewniając najwyższą jakość owoców. Buglioni, z pełnym zaangażowaniem, osobiście nadzoruje każdy etap produkcji wina. W latach 2007-2011 winnica zdobyła ponad 90 punktów w degustacjach Wine Spectator za sześć wyjątkowych win, w tym trzy Amarone, dwa słodkie Recioto i Ripasso.
BUGLIONI
Dojrzewanie win czerwonych odbywa się wyłącznie w średnich i dużych tonneau oraz beczkach, w celu doprowadzenia win do delikatniejszego i naturalnego dojrzewania, zachowując świeżość.
Dojrzewanie win czerwonych odbywa się wyłącznie w średnich i dużych beczkach, w celu doprowadzenia win do delikatniejszego i naturalnego dojrzewania, zachowując świeżość. Fruttaio to miejsce, w którym tradycyjnie odbywa się powolne suszenie winogron przeznaczonych do produkcji Amarone i Recioto. Co roku, od września do grudnia, odpoczywają tu ręcznie wyselekcjonowane winogrona.
W procesie winifikacji i uszlachetniania Amarone Riserva, w winnicy zdecydowano się na użycie amfory. Terakota, używana do produkcji amfory, posiada wyjątkową zdolność izolacji termicznej oraz cechuje się tym, że nie uwalnia żadnych smaków. Te doskonałe właściwości pozwalają na szacunek dla charakteru i indywidualności winogron, jednocześnie zachowując nienaruszoną zmysłowość terroir Valpolicella.