Gold Of Mauritius

Mauritius od kilku lat świeci jasno na mapie świata rumu. Wyspa ma długą tradycję uprawy trzciny cukrowej i produkcji rumu, która sięga 1850 roku.

Gold Of Mauritius
Mauritius
Pamplemousses

Gold Of Mauritius

Mała perełka na Oceanie Indyjskim eksportuje do wielu krajów, a miłośnicy rumu już dawno odkryli, że są to doskonałe i unikatowe produkty. Gold of Mauritius jest tradycyjnie wytwarzany z melasy, przechowywanej przez trzy miesiące w beczkach po winie porto, następnie w beczkach po południowoafrykańskim czerwonym winie kolejne 8 do 12 miesięcy.

Gold of Mauritius jest mieszane w małych partiach, co nadaje unikalności każdej butelce. Dobrze zbalansowany rum, ze słodkimi, czekoladowymi i orzechowymi nutami,

tropikalnymi owocami i pikantnymi akcentami dębu. Dwie założycielki BARRUM, Alkistis Loukides i Marianne Erne, przez wiele lat pracowały nad rozwojem rumów Mauritius, a teraz dokonują prawdziwych odkryć pod niszową marką BARRUM.

Są to lokalne, produkowane na małą skalę, pojedyncze beczki, które, wyłącznie ze względu na ograniczoną dostępność, nigdy nie miały szans opuścić wybrzeży Mauritiusa jako produkty niezależne i dostępne do użytku komercyjnego. Za małe, by je importować, ale za dobre, by je zignorować.

Gold Of Mauritius
Dark
,
Rum
Melasa z trzciny cukrowej

Inni producenci